STG har aktiebolag i Norge
– flera nya norska uppdrag

Nu etablerar sig STG – med stormsteg – på den norska marknaden. Ett aktiebolag i Norge är bildat och uppdragen har börjat komma in.
– Det går riktigt bra och framtiden är spännande, säger Eric Furtemark, daglig leder (verkställande direktör) i det norska bolaget.

Eric Furtemark

Eric Furtemark

STG genomgår nu en spännande utveckling. Efter hårda tider i Sverige, då ledningen för STG började tänka i nya banor för verksamheten genom att skaffa flera ben att stå på, tar företaget sats ordentligt mot framtiden.
I slutet av förra året startade STG ett aktiebolag i Danmark (Scandinavian Track Group ApS) för att på ett smidigare sätt bli en stark aktör på den danska marknaden.

Ordning och reda

I januari bildades aktiebolaget Scandinavian Track Group AS i Norge. Genom detta blir STG en starkare och mer trovärdig aktör i Norge.
– Det blir ordning och reda samt en smidigare verksamhet när vi nu har ett aktiebolag i Norge. Dessutom kan vi därmed utföra tjänster som vi inte kunnat erbjuda tidigare, som slutsvetsning och mer möjligheter inom bandelen. Vi blir mer intressanta för de stora kunderna, säger Eric.
Eric är en glad värmlänning som tidigare arbetat inom samma bransch i Norge, fast för ett annat bolag. I februari började Eric på STG:
– Jag gör detta för att STG är ett relativt stort företag med spännande utvecklingsmöjligheter samtidigt händer det mycket intressanta saker i Norge, säger Eric och fortsätter:
– Tanken är att det nya bolaget ska växa genom att vara en stark underleverantör i Norge, precis som STG i Sverige startade sin verksamhet en gång i tiden.

Tio nya medarbetare

När verksamheten började i februari fanns ambitionen att företaget skulle ha cirka tio medarbetare kommande årsskifte. Eric säger att utvecklingen ser ut att gå fortare.
– Vi har redan sex medarbetare och snart blir vi tio.  Vi ser möjligheter att framåt hösten ha ett 15-tal anställda. Så het är marknaden i Norge och så efterfrågade är våra tjänster, säger Furtemark.
I Norge kommer STG först att fokusera på svetsning och neutralisering. Dessutom har STG bra banmontörer och säkerhetsvakter.
En annan viktig person i Norge är Tord Nilsson med rollen som projektchef. Det är han som samordnar projekten och är svetsansvarig. Tord har en lång och gedigen erfarenhet från järnvägsarbeten i både Norge och Sverige.
Genom att STG nu har glödande verksamheter i både Sverige, Norge och Danmark skapar det flera fördelar för hela verksamheten.
– Tanken är ju att skapa synergieffekter genom verksamheten i de tre länderna. Bland annat genom att samordna våra resurser på ett bra sätt.