[bread_crumb]

Bengt Blennow – Svetsansvarig/Projektledare

“Glädjen att få vara med i ett lagarbete, ingen är starkare än ett bra sammansatt lagbygge!”

Bengt BlennowDu är idag svetsansvarig och arbetade från början som spårsvetsare – berätta.

– Jag började arbeta som spårsvetsare 1984 fram till 1996 då jag blev svetsinstruktör för att 2001 utbilda mig till EWS och har sedan dess hållit på med svetsansvar. Intresset för järnvägen har jag ärvt från min far som arbetade i branschen i 40 år.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Fördelarna med mitt jobb är att man får ständigt vara med och lära sig mer om stålet i järnvägsrälsen, dess typer av fel, samt vara en del av framtagning av nya utrustningar och arbetsmetoder, träffa vår svetspersonal på de olika ställen vi är på, samt alla kunder vi har kontakt med.
– Glädjen att få vara med i ett lagarbete, ingen är starkare än ett bra sammansatt lagbygge, idag arbetar jag ihop med vad jag tror är helt rätt lagbygge, vi hjälps åt och kommunikationen är det viktigaste mellan alla lagdelarna. Utvecklingsmöjligheterna är stora, man kan utvecklas hur mycket som helst.

Vad är det bästa med att jobba hos STG?

– Som anställd på STG känner jag mig stolt att vara en del av företaget, att få arbeta ihop med mycket kompetenta kolleger oavsett var i organisationen man är. Man är alltid välkommen vart man än kommer och vi är som en stor familj.