Ban-aktiviteter på vintern

Ban-aktiviteter på vintern

Spårarbete i STGs verkstad i Borlänge. En av flera vinterjobb inom affärsområdet Ban.

Ban är största affärsområdet inom STG med cirka 75 medarbetare runt om i landet. I vinter och nu på våren har det skett ett intensivt arbete med att rusta verksamheten för högsäsongen. Förutom utbildningsverksamhet är här några exempel på aktiviteter:

På uppdrag av Strukton utför STG underhållsarbete av järnvägen vid Malmö central. Det är ett projekt som pågår under hela året. Ett återkommande inslag är olika svetsningsarbeten där STG kan erbjuda svetsare med hög kunskap.

Vid Öxnered, utanför Vänersborg, sker underhåll av järnvägen. Projektet drivs på uppdrag av VR-Track och pågår från september 2010 till augusti 2017.
STG har haft ett svetslag på plats.

STG har sedan 1 februari hyrt ut en projektadministratör till Infranord. Hans arbetsplats finns vid Getingmidjan – en järnvägsplats utanför Stockholm.
Uppdraget innebär bland annat riskanalyser och grundande av kommande projekt. Mattias Grop, affärsområdeschef för Ban, hoppas att det projektarbetet senare ska leda till att STG får möjlighet att hyra ur ytterligare kollektiv personal till det aktuella området.

Verksamheten i verkstaden, vid huvudkontoret i Borlänge, har varit i full gång i vinter. Där tillverkas växlar som sedan, under sommarhalvåret, blir klara att säljas och levereras till olika underhållsprojekt i landet. Ett vinterprojekt som slagit väl ut.